Waarom je moet kiezen voor sim only

Veel mensen vinden het moeilijk om een afweging te maken tussen het kiezen voor een sim only abonnement of voor een abonnement met smartphone. Uiteraard hebben beide opties voordelen ten opzichte van de ander. In dit artikel leggen we uit wat de voordelen zijn van sim only en waarom veel mensen voor deze optie kiezen.

Sim only per maand goedkoper

Het grote voordeel van een sim only abonnement is dat je per maand minder betaald dan voor een abonnement met smartphone. Bij sim only betaal je namelijk alleen voor het aantal belminuten of bijvoobeeld het aantal GB internet per maand. Dit is bij een abonnement met toestel anders. Hier betaal je ook voor het toestel. Het toestel kan soms tot wel 20 euro extra per maand zorgen. Je vaste kosten worden hierdoor een stuk hoger per maand. Daarnaast kan je bij sim only gewoon je oude toestel gebruiken. Op jaarbasis kan dit honderden euro's schelen. Geld dat je weer kan gebruiken voor andere leuke dingen zoals vakanties of kopen van een auto.

Maandelijks opzegbaar

Een ander voordeel van Sim Only is dat het vaak maandelijks opzegbaar is. Bij een abonnement met smartphone heb je vaak een contract van 2 jaar. Als je telefoon kapot gaat, betaal je nog steeds dit hoge bedrag. Sim only is dus een stuk flexibeler. Daarnaast kan je je abonnement gewoon verhogen als je van plan bent om meer te gaan internetten in een maand of verlagen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en niet van plan bent om veel gebruik te maken van je smartphone.

Dat je minder per maand betaald en dat je niet vast zit aan een 2-jarig contract zijn natuurlijk grote voordelen van een sim only abonnement. Als jij dus niet het allernieuwste toestel wil, is dit de beste optie die je kan kiezen. Er zijn online veel websites die de goedkoopste sim only abonnementen van verschillende providers met elkaar vergelijken. Hierdoor kan je al helemaal veel geld besparen.