De voordelen van een prepaid simkaart

Een prepaid simkaart is toch verleden tijd? Ik hoor het je al denken. Toch is een prepaid simkaart nog steeds populair onder de mensen in Nederland. Dit komt omdat een prepaid simkaart veel voordelen heeft ten opzichte van andere abonnementsvormen. Allereerst is een prepaid simkaart vaak goedkoper, heb je meer inzicht in je kosten en kan je je tegenwoordig ook een internet abonnement afsluiten naast je prepaid simkaart.

Prepaid vaak goedkoper

Een belangrijk voordeel is dat prepaid vaak goedkoper is dan een abonnement met een toestel. Zo betaal je altijd alleen voor de belminuten die je maakt en niet voor het toestel. Daarnaast kan je zelf beslissen wat je uitgeeft. Je koopt namelijk een prepaid simkaart met een bepaald bedrag hierop. Als dit bedrag op is, dien je weer een nieuwe te kopen. Het voordeel is dat als je van plan bent om een tijdje weinig je telefoon te gebruiken, je simpelweg geen prepaid simkaart koopt.

Meer inzicht in je kosten met prepaid

Daarnaast heb je ook meer inzicht in de kosten als je kiest voor prepaid. Zoals hierboven al is beschreven koop je een kaart en als deze op is, kan je niet meer bellen of sms'en. Hierdoor zal je ook niet opeens een veel hogere rekening hebben, zoals je vaak hebt bij een telefoonabonnement met toestel.

Combineren met internet abonnement

Tegenwoordig kan je een prepaid simkaart ook combineren met een internet abonnement. Iedereen wil ten slotte kunnen whatsappen of hun social media kunnen bijwerken. Kies daarom voor een combinatie. De voordelen zijn dus wel duidelijk. Je betaal minder, heb meer inzicht in de kosten en kan gewoon whatsappen of op social media. Het enige nadeel ten opzichte van een telefoonabonnement is dat je geen nieuw toestel krijgt.