De voordelen van zelf je beltegoed opwaarderen

Als je een nieuwe telefoon kiest, kan je overwegen om een prepaid pakket te kiezen in plaats van een telefoonabonnement. Het hebben van een prepaid pakket heeft namelijk vele voordelen ondanks dat je zelf het beltegoed opwaarderen moet. Lees snel verder wat de voordelen van een prepaid pakket zijn. We zetten ze voor je op een rijtje.

Je zit niet vast aan vaste lasten

Wanneer je kiest voor een abonnementsvorm, bijvoorbeeld een sim-only abonnement of een abonnement met een gratis toestel, heb je als consument te maken met de vaste lasten. Bij een prepaid pakket is dit niet zo. Je betaalt als gebruiker alleen voor de belminuten die je aanschaft en dus alleen de minuten die daadwerkelijk worden verbruikt. Je moet wel je beltegoed opwaarderen, dit doe je door beltegoed in een winkel te kopen. Dit kan bij de meeste supermarkten of boekenshops.

Beltegoed opwaarderen wanneer jou dat uitkomt

Als je kiest voor een prepaid pakket, maak je gebruik van het voordeel dat je nieuwe belminuten koopt op het moment dat het voor jou het beste uit komt. Wanneer je het beltegoed hebt opgewaardeerd kan de waarde van het beltegoed worden opgemaakt, hier kan je zo lang over doen als je wil. Als je in een bepaalde periode niet vaak belt kost het je dus ook geen geld. Wanneer je alles hebt verbruikt, kan je nieuw beltegoed aanschaffen. Je bent dus niet gebonden aan maandelijkse minuten die komen te vervallen aan het einde van de maand.

Meerdere aanbieders

Op dit moment maak bijna iedere provider het mogelijk om zelf je beltegoed op te waarderen. Zoals je waarschijnlijk al wel weet is dit natuurlijk ook het geval bij vrijwel alle abonnementsvormen. Maar een prepaid pakket onderscheidt zich hier echter wel in doordat er ook vele mindere bekende providers een pakket aanbieden zoals AH Mobiel. Dit zorgt ervoor dat er veel keus voor de klant is. Ook zijn er al meerdere sites waarop prepaid pakketten eenvoudig kunnen worden vergeleken.

Veel verschillende mogelijkheden

Er werd eerst vaak gedacht dat het hebben van een prepaid pakket je juist zou gaan beperken. Tegenwoordig hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Je kan namelijk net als bij een abonnement gewoon gebruik maken van het mobiele internet. Het dataverbruik wat dan verbruikt wordt, word dan verrekend met de waarde van het beltegoed.